Amit az autómentésről tudni érdemes

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy olyan helyen éri baleset, kap defektet, hibásodik meg a járműve vagy éppen az üzemanyag fogy ki az autóból, ahol nincs lehetősége azonnali segítséget hívni, valamint a sofőr tulajdonában sincsenek meg a megfelelő eszközök arra, hogy helyre hozhassa a keletkezett hibát. Ilyen esetekben kézenfekvő megoldást nyújt egy megbízható, profi autómentő.

Milyen egy jó autómentő?
Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb autómentőt tudjuk kiválasztani, érdemes figyelembe vennünk néhány tényezőt. Egy jó autómentő egyik legfontosabb tulajdonsága a megbízhatóság. Fontos, hogy minél hamarabb tudjon segíteni, non-stop legyen elérhető, hiszen egy defekt, karambol vagy műszaki meghibásodás bármikor és bárhol előfordulhat. Előny a több éves szakmai tapasztalat az autómentés és az autószállítás területén egyaránt, valamint a jó tájékozódási képesség és helyismeret. A jó autómentős elengedhetetlen tulajdonsága továbbá, hogy rendelkezzen megfelelő műszaki tudással, illetve felszereltséggel. Autója legyen üzemképes és megfelelő műszaki állapotban. Rendkívül fontos még a jó referencia, az elégedett ügyfélkör, illetve a tisztességes árképzés.

Mikor van szükség autómentőre?

  • Baleset
    Autóbaleset esetén egy vagy több autó is mozgásképtelenné válhat, s ilyenkor nagy szükség van egy autómentőre, aki gyorsan és precízen elszállítja a helyszínről a sérült autókat. Fontos, hogy a kiérkező szakembernek pontos információkkal tudjunk szolgálni, többek közt a baleset helyszínéről, annak súlyosságáról, valamint, hogy hány autót kell elszállítani és azok milyen mértékben sérültek meg. Természetesen az sem mindegy, hogy személyautót, kisbuszt vagy esetleg kamiont kell elszállítani, hiszen mind más-más felszerelést igényelnek, így erről is informálnunk kell a kiérkező autómentőst.
  • Műszaki hiba
    Az autómentésről sokaknak egy összetört autó jut eszébe, azonban a balesetek mellett más esetekben is szükség lehet autómentésre. Amennyiben olyan műszaki hiba merül fel, ahol mozgásképtelenné válik a gépjármű, szintén szükségünk lehet autómentésre, hiszen az autót el kell juttatni valahogy az autószerelőhöz. Kisebb sérülések, hibák esetén egyes autómentő cégeknél akár helyszíni javítás is igényelhető, így megkímélve a nagyobb mentés költségétől a tulajdonost, valamint útjukat is rövid időn belül folytathatják.
  • Külföldről behozott autó
    Amennyiben valaki külföldön vásárol autót, és azt itthon szeretné használni, érdemes autómentős céget megbízni a gépjármű hazahozatalával. Az autót érintő papírmunkát ugyanis Magyarországon kell elintézni, s amíg a forgalomba helyezés, a vizsgáztatás, valamint a biztosítás nincs elintézve, addig az autót nem lehet vezetni, így mindenképpen okos megoldás, ha egy autómentő szállítja haza a gépjárművet.

Az autómentés folyamata
A fenti példák jól mutatják, hogy autómentős cégre több esetben is szükség lehet, azonban a cél mindig ugyanaz: a sérült vagy mozgásképtelen gépjármű biztonságos elszállítása az adott helyszínről.
Az autómentés első lépése, hogy a segítségre szoruló személy felhívja az általa kiválasztott autómentőt, és tájékoztatja a szakembert a problémáról, annak körülményeiről. Amennyiben személyi sérülés is van, akkor kizárólag azután történhet meg az autó elszállítása, miután a rendőrség kijelentette, hogy az adott járműre nincs szükség a nyomozás során, így az elmozdítható, elszállítható. Mindig fontos, hogy pontos helyszínt határozzunk meg, illetve pontosan közöljük a kialakult problémát is az autómentővel. Az autómentő kiérkezése után a problémától függően vagy helyben megjavítják az autót, vagy elszállítják azt.

Sosem jön jókor, ha valamilyen tárgy, amit rendszeresen használunk, tönkremegy vagy meghibásodik. Ez különösen igaz az autónkra, főleg, ha életünk része, és nap mint nap használjuk. Bárhol is esik meg velünk az a szerencsétlenség, hogy autónk lerobban, meghibásodik vagy esetleg defektet kap, ilyenkor egy helyre tudunk fordulni hatékony és gyors segítségért, egy megbízható autómentőhöz. Autómentőt bármilyen típusú gépkocsi esetén hívhatunk, de akár motorok, quadok, hajók, veterán autók vagy munkagépek esetén is.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Miért van erre szükség? Mert adataid védeni kell. További információ

Rendben - OK
© 2018 Awacs Design és Reklámiroda Kft. Minden jog fenntartva.